Wat is Media Vormgeving en ICT

Media Vormgeving en ICT (MVI) is een vmbo-profiel waarin creativiteit en technologie samenkomen. Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden op het gebied van multimedia-ontwerpen. Ze leren producten ontwikkelen binnen verschillende mediadisciplines zoals vormgeving, film, animatie, website- app- en game-design en werken hierbij met professionele ontwerpprogramma’s. Naast het werken op de computer leren ze ook software installeren een netwerk aanleggen en digitale beveiliging.


De technische skills die leerlingen bij MVI ontwikkelen zijn zeer waardevol binnen de huidige maatschappij waarin technologische ontwikkelingen ontzettend snel gaan. Het biedt de leerling tools voor de toekomst en een mooie basis voor een loopbaan in de richting van media en communicatie.








Opbouw van MVI

Het profielvak MVI is opgebouwd uit 4 profielmodulen en wordt afgesloten met een Centraal Examen (CE). Naast de profielmodulen zijn er keuzevakken waarvan de school zelf mag bepalen welke er worden aangeboden. De keuzevakken worden afgerond met een Schoolexamen (SE). Naast de keuzevakken die ontwikkeld zijn bij het profiel MVI mag de school ook keuzevakken aanbieden uit andere vmbo-profielen. Hierbij geldt wel dat een leerling maximaal 2 keuzevakken uit een ander profiel mag kiezen.

  • BB- en KB-leerlingen volgen binnen het profielvak MVI alle 4 profielmodulen en daarbij 4 beroepsgerichte keuzevakken.

  • GL-leerlingen volgen binnen het profielvak MVI 2 profielmodulen en 2 beroepsgerichte keuzevakken. Hierbij zijn de profielmodules ICT en Interactieve vormgeving en productie verplicht en kunnen de andere twee profielvakken eventueel worden aangeboden als keuzevak.










De profielmodulen binnen MVI:

  1. Audiovisuele vormgeving en productie (alleen voor bb en kb)

  2. 2D en 3D vormgeving en productie (alleen voor bb en kb)

  3. ICT (voor bb, kb en gl)

  4. Interactieve vormgeving en productie (voor bb, kb en gl)





De keuzevakken ontwikkeld bij het profiel MVI:

  1. 3D vormgeving en realisatie

  2. Ideeontwikkeling

  3. Netwerkbeheer

  4. Printmedia productie

  5. Tekenen, schilderen en illustreren

  6. Game-design

  7. Fotografie

  8. Licht, geluid en decor

  9. Applicatieontwikkeling

  10. Digitale beveiliging

  11. Sign

  12. Vormgeven en typografie

  13. Innovatie en prototyping (nieuw keuzevak)